Krajnje uživanje - po protokolu
Opšte je poznato da je na svjetskoj ugostiteljskoj sceni u koju se ubraja i Crna Gora kao ozbiljna turistička destinacija, i glavni grad kao epicentar zbivanja, već neko vrijeme uočljiv novi trend koji je nametnula sve zahtjevnija klijentela zasićena standardnom ponudom – očekujući nešto novo, drugačije i ekskluzivnije, autentično i sa najvišim standardima komfora, ambijentalnog ugođaja ali i najfinijeg menija i posvećene usluge. Sve je to sublimirao PROTOKOL gastro bar u Podgorici, pažljivo osmišljen koncept restorana koji predstavlja izuzetno veliki iskorak na ovdašnjoj gastro-vinskoj sceni.
Restoran posjeduje savremeno opremljenu restoransku kuhinju po najvišim standardima, primijenjenu najsavršeniju tehnologiju čuvanja namirnica, više komora poput one za odležavanje mesa za suvo zrenje i slično.




Mesni proizvodi
Za svoje goste biramo i pripremamo samo najkvalitetnije i najukusnije komade mesa.

Iskusni kuvari
Naši iskusni kuvari spremaju neodoljiva jela po originalnim recepturama.

Profesionalno osoblje
Za prijatnu atmosferu i ugodan boravak, zaslužno je naše ljubazno osoblje.

Mediteranska kuhinja
Jedna od najzdravijih kuhinja, sa posebnom kulturom u spremanju jela.
Vrhunsku hranu prate dobra vina, a vinsku listu u restoranu kao i edukaciju osoblja na temu vina, uparivanja vina i hrane, načina posluživanja i slično, izveo je sommelier Nemanja Bakić, čovjek koji posao sommeliera obavlja na luksuznom kruzeru poznate svjetske kompanije i ima izuzetno znanje i međunarodno iskustvo o vinskoj kulturi koje je kroz obuke prenosio uslužnom osoblju PROTOKOLA i pomogao da upotpune svoja znanja i nauče više o vinima i pravilima posluživanja. Vinska lista restorana ima u ponudi preko 120 etiketa najboljih vinarija najvećim dijelom čuvenih regionalnih, kao i priličn broj crnogorskih, i nekoliko poznatih vina Italije, Španije, Južne Amerike. Jer, na kraju kad se došlo do željenog ugodnog, dopadljivog ambijenta, treba znati da je sve to rezultata timskog rada u koji je i više od materijalnog jer je uloženo pregršt entuzijazma i ljubavi. I to se vidi i osjeća u PROTOKOLU.
Glavni adut PROTOKOLA, osim odlične kuhinje su, dakako, usluga s prijateljskim licem i potpuna bezrezervna posvećenost gostu. Misija ovog izuzetnog ambijenata je da omogući poseban doživljaj svakom gostu zasebno, i da na fin način otkriju njegove potrebe, uz poštovanje individualnosti i uz sve vrste ugodnosti koje čine boravak u ovom restoranu nesvakidašnjim. Upravo zato u PROTOKOLU se osoblje pažljivo biralo. U restoranu rade iskusni profesionalci kao što su Srđan Popović sa respektabilnim svjetskom karijerom restoranskog konobara na luksuznim kruzerima i radom u restoranu sa Mišelin zvjezdicom, Samir Kojić, mladi, no vrsni restoranski konobar koji je radio takođe na kruzerima, u restoranu Džejmi Olivera… Oni sa svojim umijećem i iskustvom stečenim na najvećim restoranskim nivoima u svijetu čine okosnicu mladog tima PROTOKOLA sa kojim nesebično dijele svoja znanja.

Rezervišite vaše mjesto
Neodoljivi ukusi kojima ćete se vraćati
PROTOKOL je sasvim nov koncept, autentična priča, prostor koji te prijateljski zagrli i umiri, kao pri susretu dragih prijatelja.